Vacatures ALIBI

ALIBI is voor het collegejaar 2020/2021 op zoek naar (een) nieuwe:

  • Redacteurs;
  • Hoofdredacteur.

Wil jij meewerken aan een meer dan vijftig jaar oude traditie op de FdR?

ALIBI Magazine is het rechtswetenschappelijk faculteitsblad van de FdR op de UvA en heeft momenteel plaats voor meerdere redacteurs en een hoofdredacteur! Voldoe je aan de onderstaande functieomschrijvingen en heb je interesse? Mail dan je CV en korte motivatie naar voorzitter@alibionline.nl!

Redacteurs

Heb je een gevoel voor taal en vind je het leuk om je juridische interesses om te zetten in concrete artikelen? Dan zijn wij op zoek naar jou! Als redacteur bij ALIBI Magazine krijg je de vrijheid om viermaal per jaar een rechtswetenschappelijk artikel te schrijven over een onderwerp naar keuze. Bij onze redactie krijg je de kans om je schrijf- en onderzoeksvaardigheden verder te ontwikkelen. Daarnaast worden jouw artikelen ook nog eens onder handen genomen door een professioneel grafisch ontwerper, zodat je bij ieder sollicitatiegesprek indruk kan maken met jouw professionele publicaties. De behoefte om je juridische netwerk uit te breiden? Ook dat kan bij ALIBI. Viermaal per jaar nemen wij een interview af bij een bekende jurist uit de praktijk. Zo interviewden wij dit jaar o.a. de advocaat van Urgenda in eerste aanleg, Roger Cox en strafrechtadvocate en influencer Julia Mekkes.

Hoofdredacteur

Heb jij gevoel voor taal, ontsnapt geen verkeerd geplaatste komma aan jouw corrigerende pen en kun je je laatste d/t-fout niet herinneren? Dan ben jij de hoofdredacteur die we zoeken! Naast het hierboven omschreven functiepakket van de normale redacteur, ben je als hoofdredacteur verantwoordelijk voor het controleren en beoordelen van de artikelen die onze redacteurs schrijven. Als hoofdredacteur ben je medeverantwoordelijk voor de uiteindelijke kwaliteit van ons tijdschrift, schrijf je zelf ook artikelen en sluit je je als functionaris aan bij het bestuur van ALIBI Magazine. Een waardevolle toevoeging op je CV!

Overige eisen profiel kandidaat: 

  • Tweedejaars rechtenstudent, of verder gevorderd;
  • Interesse in rechtswetenschappelijk onderzoek;
  • Goede schrijfvaardigheden;
  • Beschikbaar om minimaal drie en het liefst vier artikelen van +/- 2.000 woorden te schrijven en aanwezig te zijn bij enkele redactievergaderingen.

Arbeidsvoorwaarden

Het redacteursschap betreft een vrijwillige nevenactiviteit zonder bezoldiging.