Vacatures ALIBI

ALIBI is per september 2018 op zoek naar (een) nieuwe:

  • Redacteurs;
  • Eindredacteur.

ALIBI is het onafhankelijke opinieblad van de Faculteit der Rechtsgeleerdheid van de Universiteit van Amsterdam en verschijnt vier keer per jaar. Al 50 jaar lang biedt ALIBI een podium aan studenten om interviews, artikelen, annotaties en andersoortige rechtswetenschappelijke stukken te publiceren. Vele bekende alumni, zoals Ernst Hirsch Ballin, Bram Moszkowicz en Humberto Tan zijn als redacteur betrokken geweest.

Als redacteur wordt van je verwacht dat je voor een aankomende editie zelfstandig een rechtswetenschappelijk stuk schrijft. Redactieleden doen dit (afhankelijk van hun tijd) dus viermaal per jaar. Dit houdt in dat je als redacteur niet elke week met ALIBI bezig hoeft te zijn en je veel vrijheid hebt in je tijdsbesteding. Doordat je meerdere malen feedback ontvangt van hoofd- en eindredacteur kun je je artikel zo sterk en goed mogelijk te maken. Elke twee weken vindt een redactievergadering plaats.

Als eindredacteur wordt van je verwacht dat je in nauwe samenwerking met de hoofdredacteur zorg draagt voor de editie. Samen met de hoofdredacteur voorzie je de stukken van de redactieleden meermalen van feedback, waarbij de nadruk op het taalkundig aspect ligt. Een zeker taalgevoel is dus vereist. Daarnaast schrijf je zelf, zoals elke redacteur, een artikel voor de komende editie. Tevens ben je met de vormgever en hoofdredacteur betrokken bij de eindopmaak en afronding van iedere editie. Er staat geen vast aantal uren voor deze functie, maar naar mate een editie meer vorm krijgt, kost het meer tijd. Elke twee weken vindt een redactievergadering plaats.

Heb je een vlotte pen, vind je het leuk om je vast te bijten in een onderwerp, lijkt het je leuk een rol te spelen in de organisatie van een (juridisch) tijdschrift én ben je minimaal voor één collegejaar beschikbaar? Dan zijn wij op zoek naar jou! Solliciteer voor 10 september 2018 door jouw CV en een korte motivatie te sturen naar voorzitter@into-online.nlen wellicht nodigen wij jou binnenkort uit voor een gesprek.

Meer informatie over de functies of over ALIBI? Neem een kijkje op onze website:http://alibionline.nl/of stuur een mailtje naar voorzitter@into-online.nl.

Share: